Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. Amikor már szépen színesedik, kiszedjük az edényből. Zsírjában megpároljuk a káposztát.
Közben a tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Sóval, liszttel, és kevés langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Amikor összeállt, ruhával letakarjuk, és várunk, míg megkel.
A megpárolódott káposztát fűszerpaprikával összekeverjük, és kivesszük a lábosból.
A megüresedett edénybe vizes kanállal szaggatjuk bele a gőzgombócokat, közéjük párolt káposztát, és sült szalonnát nyomkodunk. Tetejét beborítjuk a maradék káposztával, felöntjük két dl vízzel, és fedő alatt, lassú tűzön, kb. 1 óra alatt megfőzzük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kiadós és finom.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.22 05:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
füstölt szalonnát, tejet meglangyosítjuk, megpárolódott káposztát, megüresedett edénybe, maradék káposztával, fűszerpaprikával, meglangyosítjuk, gőzgombócokat, megpárolódott, összekeverjük, kristálycukor, felfuttatjuk, megüresedett, pirospaprika, megpirítjuk, káposztával, megpároljuk, beleszórjuk, letakarjuk, színesedik, szeletekre, nyomkodunk, beborítjuk, szaggatjuk, összeállt, Káposztás, Zsírjában, kiszedjük, káposztát, káposztát, szalonnát, füstölt szalonna, savanyú káposzta, evőkanál kristálycukor, élesztő, evőkanál, liszt, őrölt pirospaprika,
|
|
|
|
|
Lecsó
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|